Handelsskolen

DENNIS KOMBINERER TRÆNING PÅ ELITEPLAN MED SIN EUX BUSINESS

Det er svært at sige, hvad jeg vil om to år, så det er godt, at man både kan komme hurtigt ud i erhvervslivet eller læse videre

Dennis Pieper er 16 år og går på EUX Business på Silkeborg Business College. Dennis har valgt EUX Business, fordi uddannelsen giver ham kendskab til erhvervslivet og mange muligheder i fremtiden. Samtidig dyrker Dennis dans på eliteplan og formår at kombinere hård træning med sin ungdomsuddannnelse.

”Det er vigtigt for mig, at uddannelsen giver mig mulighed for at få et godt job, så jeg kan tjene mine egne penge”, fortæller Dennis.” Jeg synes dog, at det er svært at sige, hvad jeg vil om to år, så det er godt, at man har mulighed for både at komme hurtigt ud i erhvervslivet og at læse videre. Lige nu vil jeg gerne gå kontorvejen. Jeg er meget interesseret i at arbejde med tal og er god til matematik, så måske noget med økonomi. Det er det, jeg tænker lige nu.

Et liv med dans

Dennis danser sportsdans på eliteniveau og har flere år i træk været udtaget til Team Danmark, men han formår at forene træning på højt niveau med sin ungdomsuddannelse på EUX Business. ”Jeg har danset sportsdans i 13-14 år, og det en fritidsinteresse, der fylder meget. Jeg træner typisk 12 timer på en uge og bruger mange weekender på turneringer i ind- og udland. Dertil kommer min styrketræning”, fortæller Dennis. ”Det kræver selvfølgelig planlægning og disciplin at få det hele til at gå op. Når jeg skal til turneringer, er jeg nogle gang nødt til at være væk fra undervisningen, og det kan være svært at nå at aflevere opgaver. Underviserne er dog meget hjælpsomme, så vi laver aftaler om, hvad jeg skal læse op, og jeg bruger bl.a. transporttid til at lave lektier og afleveringsopgaver. For mig er skolen første prioritet, selv om jeg danser på højt niveau. Det skal være sådan, at hvis jeg en dag ikke har lyst til at danse mere, så har jeg en god uddannelse i ryggen, som jeg kan bygge videre på”.

Billedet er taget af Pieper Photos (C)

Erhvervserfaring med i rygsækken

Mange af mine kammerater har fritidsjob, men det har jeg har ikke tid til på grund af min træning. Derfor har det også været vigtigt for mig at vælge en ungdomsuddannelse, som giver mig indblik i, hvad der foregår i erhvervslivet og forbereder mig på det. På EUX Business får vi masser af information om, hvordan virksomheder fungerer, og vi er ude i erhvervspraktik, hvor vi selv oplever, hvordan dagligdagen i en virksomhed er. Jeg har f.eks. været i praktik i virksomheden Elfac, der laver kabelkonfektionering. Det var spændende at se, hvordan de ting, man hører om i undervisningen, anvendes ude i virkeligheden.”

For mig har det været fedt at starte på EUX Business. Overgangen fra at gå i folkeskolen til at gå på en ungdomsuddannelse er gået ret let for mig. På den ene side er der nogle fag på uddannelsen, som man kender i forvejen som f.eks. dansk, matematik og engelsk, og så er der de nye merkantile fag og erhvervsfag, som gør, at det er mere spændende at gå i skole. Den teoretiske undervisning bliver også mere interessant, fordi man kommer tidligt ud i virksomhedspraktik og ser, hvordan teorien bruges i praksis. Det har også været vigtigt for mig, at man allerede i løbet af uddannelsen starter med at opbygge kendskab til erhvervslivet, så har man noget med sig, når man skal til at søge job for alvor.

Kammerater, krav og nye mål

Så er det også fedt at komme i en ny klasse. Vi har det godt med hinanden i klassen, og der er plads til alle. Jeg møder f.eks. stor forståelse fra mine klassekammerater i forhold til min dans. Der er plads til, at jeg nogle gange er træt efter en hård turneringsweekend eller træning og bare gerne lige vil have lidt tid for mig selv, men samtidig har vi det også sjovt sammen og hjælper hinanden.

Man skal dog være opmærksom på, at vælger man EUX Business er, så skal man ville det. Det kræver, at man gider. At man er der til timerne og laver lektier. Der bliver stillet krav og det går stærkt, fordi vi skal nå de gymnasiale niveauer på kort tid. Fra dansen er jeg vant til at arbejde hårdt for at nå mine mål. Det er fedt at vinde, men i dansen er det for mig ikke konkurrencen i sig selv, der er det vigtigste. Det er fedt at vinde, fordi man når et mål, man har sat sig, og så ved man, at man har udviklet sig. Derefter er man klar til at sætte nye mål for sig selv. Sådan ser jeg også min uddannelse. På EUX Business kan jeg mærke, at jeg udvikler mig. Jeg ved ikke præcist, hvad jeg vil bruge uddannelsen til endnu, men jeg ved at alle muligheder står åbne. ”

Artikel oprettet den 21.04.2017
På Handelsskolen EUD/EUX har vi tradition for en årlig tur til USA med udvalgte elever.
På erhvervsuddannelsen på Silkeborg Business College får eleverne takket været et nyt koncept en unik mulighed for at afprøve teori i praksis i tæt samarbejde med lokale virksomheder
Artikel oprettet den 08.11.2016
Nicolai Faarvang er handelselev hos Pressalit
Artikel oprettet den 08.11.2016