Handelsskolen

EN VARIERET HVERDAG SOM KONTORELEV

På EUS fandt jeg ud af, at det, der fangede mig, var fag som salg og service, IT og erhvervsøkonomi

Henriette Elbæk har taget en EUS og er i dag 2. års kontorelev på Langsøskolen i Silkeborg. Efter folkeskolen gik Henriette videre på STX, men det var ikke lige hende, og hendes gennemsnit blev derefter.

”Skolen var ikke rigtig mig, men under min EUS fandt jeg ud af, at det, der fangede mig, var fag som salg og service, IT og erhvervsøkonomi. Det ville jeg gerne ud og prøve af i praksis, og en praktik inden for handel og kontor var den hurtige vej til det.”

De opgaver, Henriette laver på Langsøskolen, er meget forskellige, og hun har lært utroligt meget. Hun arbejder f.eks. med økonomi, hvor hun har opgaver inden for indkøb, løn, fakturering, bogføring og indberetninger til kommunen. Hun har også opgaver inden for elevadministration så som indmeldinger og udmeldinger og opgaver i forbindelse med eksamen. Der hører mange opgaver med til at sidde på kontoret på en folkeskole. Her svarer man på alle mulige spørgsmål fra lærere, forældre og elever og hjælper også, når der skal sættes plaster på og trøstes. "Jeg kan godt lide, at der er variation, f.eks. var jeg med til at arrangere skolefesten, hvilket var rigtigt hyggeligt.”

Henriette synes, at økonomidelen er spændende, især budgetter. Derfor har hun fundet ud af, at hun gerne vil læse til finansøkonom, gerne inden for bank eller forsikring, når hun har færdiggjort sin elevtid. Henriette fremhæver især erhvervsøkonomi som et vigtigt fag på Silkeborg Business College. ”Jeg fattede ikke, hvorfor man skulle lære om moms o.lign., men det giver mening nu.” Henriette er glad for sit valg om at komme i praktik. ”Her er jeg i gang med en uddannelse samtidig med, at jeg arbejder.”

Artikel oprettet den 05.05.2017
Det er svært at sige, hvad jeg vil om to år, så det er godt, at man både kan komme hurtigt ud i erhvervslivet eller læse videre
Artikel oprettet den 21.04.2017
På Handelsskolen EUD/EUX har vi tradition for en årlig tur til USA med udvalgte elever.
På erhvervsuddannelsen på Silkeborg Business College får eleverne takket været et nyt koncept en unik mulighed for at afprøve teori i praksis i tæt samarbejde med lokale virksomheder
Artikel oprettet den 08.11.2016
Nicolai Faarvang er handelselev hos Pressalit
Artikel oprettet den 31.10.2016