HHX

MATHIAS OG SAM HAR STYR PÅ FINANS

Mathias Sponholtz og Sam Enemark er lige blevet HHX studenter og har gået på studieretningen Finans. Tiden omkring den afsluttende eksamen på HHX har været forbundet med nervøsitet, spænding, glæde og også en vis portion refleksion.

Med matematikken som fokus

”Jeg har altid gået op i tal og økonomi og har haft stor matematisk interesse”, fortæller Mathias. Han fortsætter: ”Da jeg skulle vælge ungdomsuddannelse, var Finanslinjen på HHX det eneste sted, hvor jeg kunne få matematik A fra starten af, hvilket var vigtigt for mig. Jeg undersøgte også faget finansiering, som jeg syntes lød rigtig spændende og er unikt for HHX”. Sam supplerer med, at muligheden for at få kombinationen af matematik A, finansiering B og virksomhedsøkonomi A også var medvirkende til hans valg. De to elever synes begge, at HHX Finans gav dem mulighed for at koncentrere sig om netop de fag, der var vigtige for dem, og Mathias vurderede, at HHX Finans var den mest direkte vej mod hans drømme og mål.

Højt niveau, venlighed og åbenhed

”Vi har fået et højt niveau på uddannelsen, og så har vi mødt andre med samme motivation og engagement. At have et interesse-fællesskab omkring fagligheden har skabt en fællesskabsfølelse og bidraget til det sociale liv i klassen. Det har givet os en forståelse for hinanden og dermed en motivation for at løfte hinanden”, fortæller Mathias og Sam. Det bedste, som Sam og Mathias tager med sig fra uddannelsen er, at de er gået til uddannelsen med nogle mål for øje, som de til fulde har opnået. Samtidig har de haft klassekammerater, som har været venlige og åbne, men med en seriøs side.”

En tid med læring

Mathias og Sam har gennem tiden på HHX opsamlet en stor viden, og det har været en fornøjelse for dem, at de har kunnet bruge matematikken i mange af de andre fag. ”Fagene er utroligt brugbare, og samspillet mellem fagene har været rigtigt godt”, mener de to elever. Desuden ser de den meget virkelighedsnære undervisning som et aktiv for uddannelsen og fremhæver især det tætte samarbejde, som studieretningen Finans har med Jyske Bank. Her er eleverne blevet inviteret inden for i banken og har dermed fået en unik mulighed for at omsætte teori til praksis.

En fælles tilgang

Sam og Mathias ser det som en stor fordel ved HHX-uddannelsen, at der undervises på studieretninger. På den måde samles eleverne i interessefællesskaber, hvor de har mulighed for at dygtiggøre sig inden for det felt, som de brænder for. Denne fælles tilgang bidrager positivt til sammenholdet, da man med et fælles udgangspunkt i højere grad har mulighed for at styrke hinanden fagligt. En anden fordel er, at underviserne kan tilrettelægge deres undervisning, så den passer til den elevgruppe, der sidder i klassen. For finans-eleverne har det betydet, at underviseren fx har kunnet tilpasse undervisning i mere humanistiske fag til elevernes meget rationelle og konkrete tankegang.

Råd til nye elever

Mathias og Sam har en række råd til nye elever, som overvejer at starte på HHX. ”Jeg vil anbefale nye elever, at lade være med at have fuld fokus på eksamen fra starten af – dog uden at gå på kompromis med seriøsiteten”, siger Sam. ”Underviseren er en god guide, der kan vejlede dig hen til den gode vej mod eksamen”. Mathias tilføjer: ”Skab det gode miljø i klassen. Fokuser i timerne og snak med hinanden i pauserne. Man behøver jo ikke sidde med computeren hele tiden. Det har i hvert fald fungeret godt i vores klasse, og det er rart at have hinanden, fx her i eksamensperioden.”

Fremtiden lige om lidt

Med HHX-huen på plads og med den viden de har taget med sig fra HHX Finans, er Sam og Mathias nu rustet til at tage fat på næste del af deres livsplan efter sommerferien. Mathias starter på jurastudiet, og Sam går i gang med en HA-uddannelse med drømmen som statsautoriseret revisor for øje. Det er tydeligt, at her er to ambitiøse, unge mænd på vej – ikke bare på vej til Aarhus for at studere videre, men på vej til selv at opfylde egne mål og drømme. Vi er glade for, at SBC har kunnet danne rammerne for de høje ambitioner.

Artikel oprettet den 07.08.2017
Her finder du alle de informationer, du som ny elev på Handelsgymnasiet kan have brug for.
Artikel oprettet den 27.03.2017
Handelsgymnasieeleverne fra HH3i og HH3b har i disse dage afsluttet et samarbejde med Elfac. Eleverne har behandlet en af de mest aktuelle problemstillinger som præger stort set alle danske produktionsvirksomheder; hvordan integrer vi digitale platforme og værktøjer både i processer og produkter?
Artikel oprettet den 24.03.2017
Opfindsomhed og gode ideer var i fokus, da HHX finans-elever præsenterede deres bud på Jyske Banks nye koncept for unge kunder for et dommerpanel i banken.
Innovationsfaget på HHX er ifølge både elever og lærere skørt, anderledes og fedt. Og så er det desuden et fag, der kan gavne eleverne, når de står overfor det virkelige arbejdsliv om nogle år.
Artikel oprettet den 17.11.2016
Som partner i Campus Bindslevs Plads har vores elever haft fornøjelsen af at hjælpe Silkeborg Bibliotekerne med deres markedsføring.
Artikel oprettet den 09.11.2016
Sådan lød det fra Rasmus fra HH3E efter virksomhedsbesøget hos møbelproducenten Core One ApS.