SBC

DET FEDE STUDIEMILJØ PÅ CAMPUS BINDSLEVS PLADS

Visionen for Campus Bindslevs Plads er at skabe fremtidens dynamiske og kreative markedsplads, hvor elever og studerende mødes og lærer nyt.

Campusbygningen skal ikke alene være med til at skabe nye rammer for undervisningen på Silkeborg Business College, men vil også bidrage til et fedt ungdomsmiljø i hjertet af Silkeborg. Derudover skal byudviklingsprojektet være med til at inddrage skolen i nye tværfaglige projekter – noget som flere elever allerede har fået en smagsprøve på.

Den nye Campus Bindslevs Plads bygning, der ligger lige ved siden af Silkeborg Business College, bliver en integreret del af skolens fremtidige undervisning. Bygningen, der bliver færdig til sommer, skal kunne rumme byens borgere såvel som hele klasser og årgange fra for eksempel Silkeborg Business College, som er en af samarbejdspartnerne på det store byudviklingsprojekt.

Det er meningen, at de mange samarbejdspartnere skal kunne mødes i den nye bygning og starte projekter op sammen eller hjælpe hinanden med forskellige opgaver på tværs af campuspartnernes uddannelser, fagligheder og kulturer. Selvom bygningen ikke er færdig endnu, er nogle af samarbejdspartnerne allerede tyvstartet lidt ved at starte tværfaglige projekter op - heriblandt en klasse fra Handelsgymnasiet på Silkeborg Business College og Silkeborg Bibliotek, der sidste år gik sammen om et projekt, som underviser i Afsætning Mai Ly Nguyen stod i spidsen for.

- Biblioteket havde en event, de gerne ville have markedsført, hvilket hang rigtig godt sammen med min undervisning i Afsætning. Eleverne kunne derved få mulighed for at afprøve teorien i praksis i et projekt for en rigtig organisation, fortæller Mai Ly Nguyen og fortsætter:

- Biblioteket havde en målsætning om at skaffe 10 unge mennesker til eventen, hvor de året forinden kun havde haft fem deltagere. Da målgruppen var unge mennesker i samme alder som eleverne, var det derfor oplagt at få vores elever til at finde ud af, hvilke tiltag, der skulle til, for at tiltrække målgruppen. Klassen blev opdelt i forskellige grupper og skulle herefter komme med forslag til, hvad, biblioteket kunne gøre for at få flere deltagere. De bedste forslag fra hver gruppe blev valgt ud og derefter søsat, siger Mai Ly Nguyen, der ser den nye Campus Bindslevs Plads bygning og de mange nye muligheder for tværfagligt og tværinstitutionelt samarbejde som en god ting for hele skolen og noget, som skal inddrages i undervisningen, hvor det giver mening.

- Det giver god mening at lære eleverne at tænke på tværs af fagene. Og ikke kun fag, men også på tværs af de forskellige institutioner - det er jo én af de kompetencer, de skal kunne mestre, når de læser videre og kommer ud på arbejdsmarkedet. Meget af den her tværfaglighed er rigtig vigtig, fortæller Mai Ly Nguyen.

Projekterne binder teori med praksis

To af de elever, der var med i projektet om at markedsføre Silkeborg Bibliotekets event, er Anne Hummelgaard, 18 år, og Jacob Skovbjerg, 19 år, fra 3.E på Handelsgymnasiet.

- Det var relevant for os at få lov til at bruge det, vi har lært og så se, at det faktisk fungerede i virkeligheden. Vi fik 10 deltagere til eventen, som var målet, så det var jo et tegn på, at det vi gjorde var rigtigt – og det syntes jeg, var meget fedt at se, fortæller Anne Hummelgaard, der sammen med sin gruppe lavede goodiebags til eventen for at tiltrække de unge.

- I min gruppe prøvede vi på at gøre eventen mere attraktiv med konkurrencer. Vi var ude at spørge på madsteder og i biografen om madkuponer og biobilletter, som man så ville kunne vinde til eventen. Vi lavede også spørgeskemaer, hvor vi indsamlede en masse brugbar information om målgruppen, fortæller Jacob Skovbjerg og fortsætter:

- Jeg synes, det var rigtig fedt at være med i projektet. Man kan jo læse nok så meget i en bog, men noget andet er, når du ser det i praksis og får lov til at afprøve teorien i den virkelige verden.

Da både Anne og Jacob nu er 3.års elever, når de ikke at opleve at have undervisning i den nye bygning på Campus Bindslevs Plads, og de når formentligt heller ikke at være med i flere projekter med de andre samarbejdspartnere, hvilket de ærgrer sig over.

- Man kan sommetider godt have brug for, at der sker noget andet og være et andet sted, og det kunne have været mega fedt at have undervisning i den ny campusbygning. Og især fordi vi nu allerede har været med i ét projekt, kunne det være fedt at prøve at deltage i et til, fortæller Anne Hummelgaard.

Men Anne og Jacob er dog enige om, at de nok alligevel vil tage et smut forbi Campus Bindslevs Plads bygningen, når det står helt færdigt til sommer.

Skrevet af journalist Josefine Ørts Felletoft

Artikel oprettet den 15.09.2017
Silkeborg Business College og Teknisk Skole Silkeborg fusionerer under navnet College360 og er Silkeborgs nye erhvervsskole og erhvervsgymnasium. Vi byder velkommen til en verden af stærkere uddannelser, tværfagligt samarbejde og fællesskab.
Artikel oprettet den 10.11.2016
Der har været høje faglige krav, men de høje forventninger har motiveret os til at yde mere, Jeg er blevet mere selvstændig, og jeg har lært, at jeg kan mere, end jeg tror.
Artikel oprettet den 10.11.2016
Vi har lært så meget på EUX Business. Det, at man lærer at bruge værktøjerne fra undervisningen i praksis, betyder, at man har noget helt konkret at tilbyde en fremtidig arbejdsplads. Jeg føler, at jeg kan meget mere nu.
Artikel oprettet den 09.11.2016
Det har været så fedt at kunne se, at det man lærer, kan bruges ude i virkeligheden. Jeg er især blevet fanget af fag som innovation, hvor man lærer at optimere processer og skabe synergier. Den viden kan anvendes mange steder i erhvervslivet.