INNOVATION YOUTH PROJEKTET

Go, go, go Silkeborg Business College. Midler fra Region Midt har muliggjort, at elever fra Silkeborg Business College i samarbejde med bureauet Happy 42, igen i år kunne gennemføre Innovation Youth projektet; fra ide til prototype på to dage.

Fire klasser fra henholdsvis EUX og HHX har deltaget i innovation youth projektet. Eleverne fik tre givne udfordringer og skulle arbejde videre med én af udfordringerne efter eget valg.

...

Sascha Brinch Hummelgaard, konsulent ved Frivillignet Aarhus under Dansk Flygtningehjælp, præsenterede første udfordring omkring integration af nye borgere. Linda Pedersen fra Happy 42 præsenterede de to øvrige udfordringer, ”Bæredygtighed og et grønt samfund” og ”Livsstil”.

Eleverne fik torsdag indblik i teorier, nye teknologier og gennem styrede kreative processer og gik de fra ide til prototype. De har langt hen ad vejen arbejdet selvstændigt, men har fået validere deres idéer af repræsentanter fra private og offentlige virksomheder. Eleverne har været i kontakt med en lang række virksomheder, udviklingschefer, producenter, kommunaldirektører, asylcentre og plejehjem – og de har været ude i byrummet for at bede om feedback. ”Go, go, go – lav et udviklingsbudget, for vi er på som samarbejdspartner” var feedbacken fra en af virksomhederne – det har været ret fedt.

Eleverne skulle i fredags præsentere et pitch af deres idé på 3:30 minutter. I juryen sad Sascha Brinch Hummelgaard, den nye uddannelseschef på Handelsskolen Anette Hammer samt underviser på erhvervsuddannelserne Mathias Wodarka. Gruppen der lancerede idéen om app’en SocializeMe blev kåret som vinder af projektet – stort tillykke til dem for den super gode idé og gennemarbejdede præsentation.

GÆSTEFORELÆSNING I VIETNAM
Som led i vores internationaliseringsstrategi indgik Silkeborg Business College i 2014 et strategisk samarbejde med Vietnam Martime University.
JONAS BYSKOV FRA BEDRE NÆTTER
Vi har i dag (13.03.17) haft besøg af tidligere elev, Jonas Byskov, fra Bedre Nætter.
DIPLOMOVERRÆKKELSE PÅ AKADEMIET FOR TALENTFULDE UNGE 2017
Talentelever fra hele Region Midtjylland var mandag samlet på Viby Gymnasium for at få overrakt deres diplom efter 2 års deltagelse på Akademiet for Talentfulde Unge.
TALENTFULDE UNGE ANNO 2016
THINK GLOBAL, ACT LOCAL
Administrerende direktør hos MASCOT International Vietnam, Thomas Bo Pedersen, byder som altid HHX-eleverne fra Silkeborg Business College hjerteligt velkommen, når vi er på studietur i Vietnam.
AMERICAN PICTURES
To dage efter det amerikanske præsidentvalg, var Jacob Holdt på Handelsgymnasiet i Silkeborg.