College360 styrker udbuddet af uddannelser til unge i Silkeborg

College360 er fusionen mellem Silkeborg Business College og Teknisk Skole Silkeborg, som nu samler det bredeste og stærkeste udvalg af uddannelser til unge og voksne under ét navn.

Én indgang til mange uddannelsesmuligheder

College360 er Silkeborgs nye erhvervsskole og erhvervsgymnasium - en fusion mellem Silkeborg Business College og Teknisk Skole Silkeborg. ”Med en fusion af to i forvejen stærke og lokalt forankrede skoler giver vi nu én indgang til mange uddannelsesmuligheder. Vi tilbyder et bredt udbud af ungdomsuddannelser inden for håndværk, science, økonomi, markedsføring og sprog. Sammen tilbyder en bred pallette af stærke uddannelser, skaber synergier i et tværfagligt samarbejde og et fællesskab er styrker studiemiljøet for de unge, der vælger os.” fortæller Bestyrelsesformand Svend Skov Jensen.

College360 i dag og i morgen

College360 bliver Silkeborgs største skole for ungdomsuddannelser med op mod 2250 årselever og 341 ansatte fordelt på flere adresser i byen – primært på Kejlstrupvej 87 og Bindslevs Plads 1 i Silkeborg. I dag arbejdes der allerede på tværs gennem udveksling af lærere mellem de to adresser, men fremtiden byder også på permanentet flytninger: HTX (teknisk gymnasium) flytter ned til HHX (handelsgymnasiet) på Bindslevs Plads og skaber et stærkt erhvervsgymnasium i Midtbyen, mens de merkantile erhvervsuddannelser flytter ind i den nye bygning på Bredhøjvej, som netop har haft første spadestik. Den nye bygning er fremtidens erhvervsskole, der som bygning og indretning bliver en schweitzerkniv, der kan tilpasses forskellige læringssituationer og måder at lære det, og bliver på den måde et markant fyrtårn og en pædagogisk spydspids, der peger nye veje i uddannelsesverdenen for både elever, undervisere og det omgivende samfund. Flytteplanerne forventes at være realiseret i 2019.

”Vi ønsker at sikre, at vi fortsat uddanner dygtige unge mennesker både i dag og i morgen. Danmark har brug for både dygtige håndværkere og unge, der ønsker at videreuddanne sig. På College360 giver vi dem muligheden for, at de kan nå deres drømme” lyder det fra Bestyrelsesformand Svend Skov Jensen.

Ny direktør

College360 har netop fundet personen, der skal gå forrest i den forandringens tid, vi står over for. Det er Henrik Toft, som i dag er direktør på UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern. Henrik Toft træder ind i funktionen som direktør med god erfaring ift. at fusionere to skoler fra fusionen på UddannelsesCenter Rinkjøbing Skjern. Henrik Toft tiltræder stillingen på College360 pr. 1. november 2017. Vi byder Henrik Toft velkommen og ser frem til samarbejdet.

Kontakt: Bestyrelsesformand Svend Skov Jensen

E: svsj@danskmetal.dk / 2511 4496

Læs mere på college360.dk

Mød Henrik Toft – direktør på College360
”Jeg glæder mig!” Så kort og godt lyder det fra Henrik på spørgsmålet om forventningen om at starte som direktør på College360. ”Vi står over for en ny og spændende fremtid, og den glæder jeg mig til at være en del af.”
”VILJE TIL VIDEN” - SILKEBORG BUSINESS COLLEGE GENNEM 125 ÅR
I dag præsenterer Silkeborg Business College jubilæumsbogen ”Vilje til Viden”, som fortæller skolens historie i ord og billeder gennem 125 år. Bogens er udarbejdet og skrevet af museumsinspektør Keld Dalsgaard Larsen og journalist Kurt Balle Jensen, der sammen har skrevet en række lokalhistoriske bøger. Bogen bygger på en række skriftlige og mundtlige kilder og sætter skolens udvikling fra 1892 og frem til i dag i relation til byens og egnens udvikling generelt. Jubilæumsbogen er således både en historie om Silkeborg Business College, de merkantile uddannelsers udvikling i byen og et lokalhistorisk dokument, som er rigt illustreret med såvel historiske fotos som nutidsfotos.
ARRANGEMENT AF ERHVERVSILKEBORG
Som undervisere bander vi normalt ikke på skolens matrikel, men HOLD NU K… hvor var det et SUPER FEDT arrangement, erhvervSilkeborg havde stablet på benene i vores auditorium i fredags.
HVAD ER AUB?
Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) udbetaler lønrefusion til offentlige og private arbejdsgivere, der har udbetalt løn til elever under skoleophold.
125 ÅRS JUBILÆUM
Silkeborg Business College fejrer 125 års jubilæum
SUCCESFULDT ÅBENT HUS
KOMBINATION AF SKOLE OG OPLÆRING I EN VIRKSOMHED
I Danmark har vi en lang tradition for erhvervsuddannelser, der består af en kombination af skoleuddannelse og oplæring i en virksomhed.
CAMPUS HULEN, ET INNOVATIVT UGEPROJEKT
Et samarbejde mellem Silkeborg Business College og Th Langs skole.